Hur Effektivt är Ditt Kroppsspråk?

Utbildning, workshop, kroppsspråk, presentationsteknik, lederskap, försäljning, första intryck,Vill du inspirera och engagera dina lyssnare mer?

Vad säger dina lyssnares kroppsspråk?

Hur mycket effektivare kan du leda, sälja och serva när du vet vad din kropp säger?

 

Välkommen till en Workshop i samarbete med Kompetensgruppen:

Medvetet Kroppsspråk som Vinner

Förstå hävstångseffekten ditt kroppsspråk har för att påverka din hälsa och framgång! Här är body building i en helt annan dimension. Workshopen är en intensiv, praktisk och rolig endags utmaning för dig som vill upptäcka och förbättra din förmåga att läsa andras kroppsspråk. Du kommer också att förstå samt förbättra ditt eget. Under dagen får du chansen att lära dig enkla, praktiska verktyg och metoder enligt följande:

  • Välj att göra ett starkare och mer attraktivt första intryck

  • Inspirera och engagera dina lyssnare till mätbar handling och resultat

  • Var mer närvarande här och nu och ge bättre service oavsett omständigheterna

  • Kom fram till bättre, mer genomtänkta beslut, snabbare, tillsammans

Workshopen är en intensiv och underhållande kombination av guidade diskussioner, praktiska övningar och rollspel. Allt händer live och du får direkt beröm, återkoppling och coachning på det du gör samt råd på saker som kan förbättras. All feedback innehåller praktiska, uppmuntrande metoder och tips om förbättringar.

Detaljer:

Datum:             22 apr 2015, 9.00 – 16 30

Plats:                 World Trade Center, Stockholm

Förberedelse:  Ta med mycket nyfikenhet och gärna en aktuell utmaning du håller med på just nu.

Pris:                    4.790:- exklusive moms

Lunch och paus:

Om du vill bli bättre på att:

  • Leda andra på ett mer lockande och samarbetsfullt sätt

  • Sälja bättre med mindre stress och ökat kundlojalitet

  • Serva kunder så att de känner sig sedda, hörda och förstådda

  • Presentera ditt budskap så att varje lyssnare känner sig ”berörd”

  • Kommunicera effektivare med vem som helst, vart som helst, när som helst

Anmäla ditt intresse här eller nedanför.

Om Kurt

Kurt Open Smile  - Version 2Kurt Larssons företag Expanding Understanding är en organisation med fokus på effektivare samarbete och har en specialinriktning med högsta kompetens inom området medvetet kroppsspråk, den viktigaste kommunikationsredskap vi har.

Oavsett om du leder andra, säljer något eller servar andra kan kombinationen av Expanding Understandings ”Sensational Soft Skills Toolbox” verktygslåda och en av våra workshops göra din uppgift lättare, effektivare och mer vinstgivande.

Kurt Larssons har flera års erfarenhet av praktisk försäljning och ledarskap från en rad olika miljöer och sammanhang. Han har sålt allt från bildäck i Houston, Texas till retail banking delivery systems i 20 olika länder. Han har arbetat som Executive coach i flera länder och har över 20 års hands-on erfarenhet av att jobba med och läsa kroppsspråk.

Under mer än 20 års tid av att leda workshops och coachning i försäljningsteknik, presentationsteknik och kundservice har en stor verktygslåda utvecklats. Den Sensational Soft Skills Verktygslådan är riktat mot kroppsspråk och kommunikation utan teknologins hjälp. Verktygen har utvecklats eftersom efterfrågan ökar ju mer vi fokuserar med ögonen på våra skärmar och glömmer bort hur viktig resten av kroppen är.

Det som kunder har skrivit om Expanding Understanding’s liknande kurser:

“Var och en fick mycket personligt anpassade förbättringsråd, som de direkt kan tillämpa.

“Själv fick jag inte bara de små tips jag tänkte mig, istället upplevde jag en helt ny dimension i ett ämne som jag själv undervisat i under tiotalet år.”

G.T. TeliaSonera

”Sarskilt Kurts pedagogik, feedback till oss kursdeltagare, och skicklighet att verkligen synliggöra vilken skillnad kroppsspråket gör var mycket uppskattat. Kurts del av kursen fick genomgående mycket höga betyg i kursutvärderingsenkat.
Kurt lyckades också mycket val anpassa genomförandet efter vara specifika behov.”

Johan Lundsjö, Manager Network Interfaces & Architecture,

Ericsson AB Systems & Technology,

“Resultatet är en mer sammansvetsad och fokuserad grupp, som ger våra kunder

bättre och mera professionell service, vilket ger oss fler affärer och bättre intjäningsmöjligheter.” Jag vill personligen rekommendera denna kurs … för att få bra träning inte bara i kund-relationer och hur man behåller och förbättrar dessa, men också som en teamskapande övning, där gemensamma mål och arbetssätt utarbetas av och för gruppen.

Leif Svanholm, SEB – Trading/ Merchant Banking

 

Leave A Response

* Denotes Required Field